Terugblik 2017

Meet&Green 2017, een duurzame editie

In 2017 vond het evenement plaats in de provincies Limburg (Kwekerij Boonen van der Heijden, Heythuysen) en Noord-Brabant (Gebr. van Oirschot, Biezenmortel).

‘Een goed gesprek!

’Nieuw in 2017 was de samenwerking met het vakblad De Boomkwekerij. De vruchtbare samenwerking tussen organisatie en het vakblad heeft geleid tot een inspirerend symposium met kwekers, vertegenwoordigers van zowel toeleveranciers en belangenorganisaties om knelpunten in de sector te bespreken. Het thema van de ochtend was ‘duurzaamheid in de boomkwekerij’. Deze vorm van kennisuitwisseling werd als zeer positief ervaren door alle aanwezigen.

In de middag werden diverse innovatieve demonstraties en objecten getoond aan de belangstellenden, veelal kwekers. Zo waren zij getuigen van een primeur: de onthulling van de FarmBot, een innovatie van Arvalis en Fontys. De FarmBot is een teeltrobot die groenteteelt en handelingen als zaaien, watergeven, groeimonitoren, onkruid herkennen en onkruid bestrijden autonoom met de grootste precisie kan uitvoeren.

Voor het samenwerkingscluster Bright Tree bood Meet&Green dit jaar een uitgebreid podium voor het onderzoek naar alternatieve gewasbeschermingsmethoden. Doordat er steeds minder gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar zijn, wordt door Bright Tree naar planteigen stoffen van onder andere afrikaantjes, brandnetels en gaultheria gekeken. Deze plantensoorten hebben van nature insectwerende eigenschappen.

Aandacht voor de klant

In Boskoop werd een klantenborrel, powered by Meet&Green, georganiseerd. Tijdens deze middag vonden er lezingen plaats van de NVWA en Ton Hendrikx (CropSolutions). Tijdens het bedrijfsbezoek aan Kwekerij J. van der Hoek en zn. werden diverse objecten getoond en werd de middag sfeervol afgesloten met een heerlijke barbecue en een informele borrel.

Bij zowel Meet&Green als ook de klantenborrel konden de aanwezigen een punt behalen voor verlenging van hun spuitlicentie.

Impressie 2017, Kwekerij Boonen-van der Heijden