Over ons

U en Cultus, een vruchtbare samenwerking! Cultus Agro Advies is een advies- en onderzoeksbureau. Het advies richt zich op alle sectoren binnen de boomkwekerij en vaste planten. Het onderzoek richt zich op meerdere sectoren binnen de land- en tuinbouw.

Teeltadvies


Cultus Agro Advies is in 2002 gestart vanuit de boomteeltregio Lottum. In de loop van de jaren zijn de activiteiten van Cultus verspreid over heel Nederland. Ons team heeft zich gespecialiseerd in het geven van teeltadvies, vooral in de boomkwekerijsector, zoals de rozen-, laanbomen- en sierteelt. In samenspraak met de klant wordt gekeken welke teeltbegeleidingsfrequentie en welke bezoekuren het beste aansluiten op de wens van u als kweker. Onze adviseurs hebben dan ook ieder een eigen specialisme in de boomteelt. Naast persoonlijk advies voorzien we onze kwekers ook van advies via nieuwsbrieven en een app.

Onderzoek en projecten


Naast het teeltadvies begeleiden en voeren wij veel onderzoeksprojecten uit. Deze onderzoeken kunnen worden uitgevoerd onder GEP-erkenning. Met deze erkenning kunnen we nieuwe gewasbeschermingsmiddelen testen in opdracht van fabrikanten. Als de producten een goede werking laten zien, kan de fabrikant hiermee het toelatingstraject in gaan en zullen ze na goedkeuring op de markt komen. Ontwikkeling en toelating van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse land- en tuinbouw.

Cursussen


In het voorjaar en in de zomer zijn we volop bezig in de boomkwekerijsector maar ook in het winterseizoen gaan we door. Wij organiseren verschillende teelttechnische cursussenen kennisbijeenkomsten verspreid over het land voor agrarische ondernemers. De kennisbijeenkomsten zijn gericht op verlenging van uw spuitlicentie

 

Meet&Green

Samen met Vitelia Agrocultuur organiseren we jaarlijks het evenement Meet&Green, een evenement dat zich kenmerkt door de grote hoeveelheid aan toepasbare kennis voor de boomkwekerijsector. Zo weten wij, en ook vooral u waar de groei zit!

Door regionale aanwezigheid in alle teeltgebieden voorziet Cultus landelijk de beste adviezen voor uw teelt.