Wat doet Cultus Crop Research

Cultus Crop Research heeft ruime ervaring in het uitvoeren van onderzoeken met gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en biostimulanten in diverse teelten binnen de land- en tuinbouw.

 

Gecertificeerde onderzoekspartij

Sinds 2010 is Cultus in het bezit van het GEP-certificaat. Met dit certificaat kunnen we fabrikanten van producten van dienst zijn met deugdelijkheidsonderzoek: resultaten dragen bij aan het toelatingsdossier van het gewasbeschermingsmiddel.

In eerste instantie was dit alleen voor de boomkwekerijsector. Door de samenwerking vanaf 2013 met Giesen Crop Research en Centrale Adviesdienst voor de Fruitteelt (CAF) werden de sectoren uitgebreid met akkerbouw en fruit.

Vanaf 2016 kunnen we onder het GEP-certificaat onderzoek doen in alle sectoren binnen de land- en tuinbouw, uitgezonderd de champignonteelt.

Beschikking eigen proeflocatie

Een eigen proeflocatie is gesitueerd op de Brightlands Campus in Venlo. Daar kan Cultus Crop Research de onderzoeken onder glas uitvoeren. Voor een groot deel van onze opdrachten gaan wij actief op zoek naar de béste percelen in de praktijk.
Voor de voorbereiding en verwerking van alle data maken we gebruik van ARM.

We kunnen u van dienst zijn voor o.a.:

  • Proeven onder GEP
  • Demonstratieproeven
  • Aansluitproeven
  • Aanleg en uitvoer van proevenplatforms
  • Demo’s
  • Verwerking van proefresultaten

Bent u geïnteresseerd in onze activiteiten, neem dan contact op met ons of een van onze medewerkers.