Meet&Green

Meet&Green is een jaarlijks terugkerend evenement voor de professionele boomkwekerijsector en is een initiatief van Cultus Agro Advies in samenwerking met Vitelia Agrocultuur, CLTV Zundert en Van Beek Agro Advies. Deze kennisdag met interessante proeven van gewasbeschermings- en bemestingsfabrikanten, machine-demonstraties en een kennisplein met toeleveranciers, is uitgegroeid tot dé infodag voor de professionele boomkweker.

Het regionale boomteelt evenement zal in 2017 plaatsvinden op de volgende data:

  • Donderdag 29 juni van 13.00 - 17.00 uur bij kwekerij Boonen-van der Heijden B.V. in Heythuysen

    Het bedrijf is opgericht in 1984 door de huidige eigenaren Thei Boonen en Toon van der Heijden. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de kweek van bodembedekkers in P9. Hier hebben ze een eigen concept voor bedacht, genaamd 'Simply Green'. Het bedrijf bestaat in totaal uit een oppervlakte van 11 ha. Het kassencomplex bestaat uit 2 ha, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van 1 ha tunnels, 5 ha containerveld en 1,5 ha wordt gebruikt voor de kweek in de vollegrond. De afzet is gericht op tuincentra, retail, handel, cash-and-carry's en hoveniers in binnen- en buitenland.

  • Donderdag 13 juli van 13.00 - 17.00 uur bij Gebr. van Oirschot Tuinplanten B.V. in Biezenmortel

    Van Oirschot Tuinplanten is een plantenkwekerij van internationaal formaat. Het bestaat uit 30 ha vollegrondteelt, 6 ha containerteelt en 2 ha kasteelt. Sinds medio 2014 staat er een volledig nieuwe loods op het erf met daaraan vast een nieuwe kas.

Evenals in de voorgaande jaren is het mogelijk om tijdens Meet&Green 2017 een punt te behalen voor verlenging van de spuitlicentie.

Bekijk hieronder een impressie van Meet&Green 2016.

 

Impressie Van Lint - Meet&Green 15 september 2016